Сериозният Брокер

Брокер

Сериозният Брокер

Сериозният Брокер

Сериозният Брокер

“На първата среща, в продължение на повече от час и половина, ни разясняваше как работи и ни разпитва какво точно търсим докато водеше записки. Не ни излъга като каза, че ще е трудно. А да, имаше и бонбонки.
Търсеше даже и в неработни дни.
Намери ТОЧНО това, което искахме за по-малко от месец. Значи можело, а?
Не си губихме взаимно времето да ходим на огледи на имоти, които не ни интересуваха.
Когато не харесвахме апартаментите не се опитваше да ни убеждава в това, колко са подходящи за нас.
Беше с нас от началото на процеса, до края: от търсенето, през преговорите до подписването. Даже след като получи комисионната си ни помагаше със съвети по документацията.
След като купихме апартамента ни подари сувенир, ключодържател за новите ключове. Не е нещо голямо, но жестът прави огромно впечатление.
Взе добра комисионна, за разлика от останалите.”

 

Не Сериозният Брокер

“Искрено се надявам да не ти се е налагало да търсиш брокер на недвижими имоти наскоро. Не знам с какво го бяхме заслужили, но с годеницата ми минахме през този ад два пъти: преди две години, когато търсехме квартира и тази година, когато купувахме апартамент.

Накрая купихме точно това, което търсехме за цената, която бяхме готови да платим. Изводите, които следват са резултат от работа с 8 агенции и петте месеца, в които те безпощадно ни учеха как НЕ се прави бизнес.

Първо искам да разясня, че търсихме апартамент в източните райони, ново строителство, на шпакловка и замазка. И така…

1. Интернет не хапе
Все още има хора, които упорито отказват да приемат, че живеем в 21-ви век. Твоят уебсайт е твоята визитка, независимо дали бизнесът ти е онлайн или офлайн.

Ако имам нужда от ключар първото, което ще направя е да потърся в интернет, а не да звъня на съседи и да ги разпитвам.

Ако уебсайтът ти е непрофесионален оставяш у хората впечатление, че просто не ти пука за бизнеса ти. Това не води до голяма клиентела, само за информация.

2. Нищо, че е електронна, пак си иска внимание
Не мога да преброя колко пъти съм изпращал запитване по e-mail и не съм получавал отговор. Друг път ми се отговаря с две седмици закъснение, а най-добрият случай беше на запитване, изпратено през декември 2012 година и отговор, получен август 2013 година.

Да не отговаряш на запитвания по електронната поща е като да не си вдигаш телефона. Продължавай да го правиш и после обвинявай правителството и кризата за липсата на клиенти.

Друго, което ме кара да се съмнявам в качеството на услугата е безплатната електронна поща (Gmail, abv.bg и други). Купи си домейн и използвай него, не е нито скъпо нито сложно.

3. Не бъди отчаян или поне се постарай да не изглеждаш така
Веднъж попаднахме в офиса на голяма агенция за недвижими имоти и още от вратата две брокерки ни подхванаха с кафенца, водичка и бонбонки. В конферентната им зала докато разговаряхме се държаха така, сякаш не са виждали сделка от месеци.

Причината може да е всякаква, но такова агресивно поведение не прави добро впечатление и само плаши клиентите. Голяма тяхна грешка беше да се опитат да ни “вържат” с договор още от първата среща. Това ме подсеща за…

4. Без евтини трикове ако обичате!

Договорът ни задължаваше да търсим имот само чрез тях, а ако успеем да намерим по друг начин, пак им дължахме комисионна. От тяхна страна щяха да смъкнат комисионната си с 1%.

Много примамливо предложение, наистина. Все пак решихме да се откажем защото… е, сещаш се, врабчето в ръката и това в храстите.

Когато търсихме квартира попаднахме на апартамент, който беше рекламиран като “обзаведен”. Отидохме на оглед и открихме, че единственото му обзавеждане са плочки и тапети. Въпреки това, брокерът ни увещаваше, че мебелите и уредите са поръчани и ще пристигнат “следващата седмица”.

Докато ни демонстрираше “предимствата” на имота даже ни казваше “Тук си представете пералнята, тук си представете спалнята…”

Добре, а ти сега си представи, че ти давам едни пари.

Такива номера могат да успеят да ти донесат печалба в момента, но в дългосрочен план единственото, което правиш е да накърняваш сериозно репутацията си. Другото, което показваш по-този начин е страх от конкуренция.

5. Не че нямам доверие на паметта Ви, но …..

Георги Георгиев
Жоро е онлайн предприемач от 2008г. Първоначално се насочва към SEO, affiliate & CPA marketing като постепенно се развива и в други насоки като оптимизация на уеб страници, онлайн репутация и email marketing. Към момента основната му дейност е свързана с разработка и промотиране на специфичен SEO софтуер.

Повече    link 

 

Позвъни